Hvilken pude skal jeg vælge?

– gode råd om finde den rigtige pude

 

Hvis du sover meget på siden, bør du vælge en pude som støtter din nakke, altså en pude der har den højde som svarer til din skulderbredde. Så du undgår at få en sidebøjning af nakken, og får dermed aflastning af din nakke og muskulatur.

 

Hvis du sover meget på ryggen, bør du vælge en pude som støtter mest under din nakke. Den bør kun være høj nok til at støtte det naturlige kurve vi har i nakken. Du kan med fordel vælge en pude med ergonomisk formet skumkerne.

Hvis du sover meget på maven, bør du vælge en meget flad pude.

Hvis det er muligt bør du altid prøve at ligge med puden på en seng, så du kan mærke om puden føles behagelig og om den støtter din nakke.

 

Se også artiklen: “Din sovestilling fortæller hvem du er”

 

Pudekonstruktioner


 

3-lags pude, denne type pude lavet med 3 lag. De 2 yderste lag er som regel fyldt med fine bløde dun, som giver dig en god og behagelig komfort og det inderste lag i puden er fyldt med lidt grovere dun/fjer fyld, som giver støtte.

 


 

4-kammer pude, denne type pude lavet med 4-kamre, hvor midten (øverste+nederst ) som regel er fyldt med fine bløde dun, som giver dig en god og behagelig komfort og de 2 yderste lag i puden er fyldt med lidt grovere dun/fjer fyld, som giver støtte til nakken.

TEMPRAKON® 4-kammerpude

 


 

Dun/fjerpude giver som hovedregel en blød støtte. Til hovedpuder anvendes oftes en blanding af dun og fjer. Fjer yder en bedre støtte end de bløde dun.

Eks.: TEMPRAKON® dunpuder findes i 4 varianter: Lav, mellem, høj og en 4-kammerpude.

 


 

Kombinationspude er en traditionel dunpude, men hvor der indeni er en form for kerne, typisk ergonomisk formet, som yder støtte til nakken, uden at du går glip af den bløde komfort fra dunpuden.

Ergomagic Masterpillow

 


 

Skumpude findes i mange former og skum-typer. Du bør vælge en med ergonomisk støtte og helst en skumpude med mulighed for ekstra luftcirkulation.

 

Kvalitet fra yderst til inderst

Kvaliteten af det, der er inde i din dyne eller pude, er vigtig for din sove-komfort og holdbarhed. Men vi har skam også tænkt over det, der er udenpå …

 

Vår (bolster)

De fleste vår bliver i dag fremstillet af 100% ren bomuld. Bomuld findes i forskellige kvaliteter. En langfibret (god kvalitet) bomuld giver en stærkere og smidigere vare hvor en kortfibret bomuld (middelmådig kvalitet) giver en mere ”ujævn” overflade og er ikke så holdbar.

På mange dyne/puder angives ud over 100% bomuld, ligeledes betegnelser som:

  • Cambric
  • Super Cambric
  • Batist
  • Satin

– som fortæller om hvor tyk bomulden er inden den væves.