Din dyne skal passe til dig

Det kan være svært at vurdere, hvilken dyne man skal vælge. Så vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej.

Tag altid udgangspunkt i dine egne behov og sovevaner. Tænk på, at en dyne ikke bare er en dyne. Den er noget, du bruger ca. otte timer i døgnet, og som skal få dig til at føle dig varm og godt tilpas – hele natten.

Størrelsen på din dyne kan du som hovedregel finde efter hvor høj du er. Du bør vælge en dyne hvor længden er 20-30 cm mere end din højde. Så hvis du er 180cm høj eller derover, bør du vælge en dyne med ekstra længde, altså 220 cm.

Soveværelsestemperaturen er også en faktor du bør kigge på. Hvis du har det varmt i soveværelset, har du måske ikke brug for en varm dyne, men kan med fordel vælge dyne med mindre isolering (en lettere dyne), og omvendt hvis du sover meget køligt – har du brug for en dyne med mere isolering.

Isolering (varmeevne) = bæreevne.
Kig altid på fyldets bæreevne og fyld mængden. Hvis du ønsker en varm dyne, så bør du have en høj bæreevne ( over 10 ) og høj fyldmængde (mere end 750 g), så får du en dejlig komfortabel dyne med bløde isolerende dun. Dyner hvor fyldet har flere % fjer end dun, gør ikke kun dynen tungere, men har heller ikke så god isolerings-evne.

Du kan altid spørge butikken til råds. Jo bedre dunene er, des mindre skal der anvendes for at skabe en god isolering. Så store fine dun med en høj bæreevne, har en høj isoleringsevne og giver en dejlig varme.

Dobbeltdyne?

Det er vigtigt at finde ud af om den man skal dele dyne med, har samme dyne-behov. Hvis denne ene part har brug for mere varme end den anden, så kan det blive et problem.

Der er det vigtigt at finde ud hvordan behovet er.

Dobbelt dyner føres i forskellige mål. Tit kan du vælge mellem 200×200 cm, 200×220 cm, 220×240 cm, nogen gang helt op i størrelse 260×240 cm.

HUSK du anvender din dyne omkring 8 timer hver dag – vælg den der passer til dig og dine behov, og spørg gerne efter vejledning i butikken.

Dynekonstruktioner


Der findes forskellige dynekonstruktioner i dag, men den mest anvendte dynekonstruktion er at sy i kassetter.

Der findes også dyner som syes i kanaler, men metoden anvendes stort set ikke mere.

V-kanaler er når dynens to lag vår syes sammen “forskudt” omkring fyldet. De fleste vinter- og helårsdyner er idag syet med indvendige kanalvægge, så der ikke opstår kuldebroer langs syningerne, fordi der ikke er noget fyld til at isolere.

Sommerdyner, som ikke må føles for varme, er syet uden og er i stedet gennemstukket, det vil sige at stikningen går igennem begge lag stof.
Man kan også se helt nye dyne-konstruktioner, som hjælper dynen med at ”folde” sig lettere omkring kroppen. Disse konstruktioner anvender vi i vores kollektion ”Perfect Body Quilts”.


Kassetter


Kanaler


V-kanaler

Care-box


Subway-box


Fuffy-box

Kvalitet fra yderst til inderst

Kvaliteten af det, der er inde i din dyne eller pude, er vigtig for din sove-komfort og holdbarhed. Men vi har skam også tænkt over det, der er udenpå …

Vår (bolster)

De fleste vår bliver i dag fremstillet af 100% ren bomuld. Bomuld findes i forskellige kvaliteter. En langfibret (god kvalitet) bomuld giver en stærkere og smidigere vare hvor en kortfibret bomuld (middelmådig kvalitet) giver en mere ”ujævn” overflade og er ikke så holdbar.

INDVENDIGE KANALVÆGGE:
forhindrer »kuldebroer«

På mange dyne/puder angives ud over 100% bomuld, ligeledes betegnelser som:

  • Cambric
  • Super Cambric
  • Batist
  • Satin

– som fortæller om hvor tyk bomulden er inden den væves.